El Cau Ferrat i el Museu de Maricel són d’Interès Nacional

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir concedir la condició de museus d’Interès Nacional al Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Es tracta d’un destacat reconeixement, que situa els dos museus sitgetans en un estatus i categoria de primer nivell.

Construccions Tomás Gràcia, juntament amb una UTE amb altres empreses, va portar a terme la reforma i remodelació de tots dos museus en una important operació en la qual van intervenir diverses administracions (Ajuntament de Sitges, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Foment). Les obres es van inaugurar ara fa quatre anys, després d’un intens treball, que va permetre mantenir i restaurar el patrimoni i, al mateix temps, adaptar els edificis a les necessitats actuals i els reptes de futur.

En aquests quatre anys, el Cau Ferrat i el Museu de Maricel han atret més de 300.000 visitants i han estat escenari de destacades exposicions de projecció nacional, com les dedicades a Ramon Casas, Gustau Violet o l’actual dels cent anys de Maricel.

Els dos museus sitgetans se sumen als vuit museus catalans que ja tenen la categoria: Fundació Joan Miró, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu Episcopal de Vic, Museu Marítim de Barcelona, Museu de Montserrat, Museu Picasso, Museu Diocesà i Comarcal de Lleida i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Aquesta condició atorga una categoria que obre portes en les seves iniciatives, a més de ser una excel·lent carta de presentació per atraure nous visitants.

Scroll to Top